Sprogimas

Net ir po 1 mln. mylių „Tesla Model 3“ variklis ir pavarų sistema atrodo kaip nauji

 

„Tesla“ teigia, kad „Model 3“ pavarų sistema yra sukurta taip, kad ir nuvažiavus milijoną mylių (1,61 mln. kilometrų) atrodo, kaip nauja. Norėdamas tą įrodyti, automobilių gamintojas paviešino įspūdingas „Model 3“ elektromobilio pavarų sistemos ir variklio nuotraukas. Elonas Muskas teigia, kad viskas „taip ir turi atrodyti nuvažiavus 1 milijoną mylių“.

Dar 2015 metais Elonas Muskas sakė, kad „norime sukurti tokias (elektromobilio) detales, kurios niekada nesusidėvėtų“. „Tesla“ kompanija intensyviai dirbo šioje srityje ir norėdami įrodyti, kad jų elektromobilių dalys yra aukščiausios kokybės, atliko daugybę testų.

Pagrindinis testas, kuris parodo kokio lygio yra detalės, yra ištvermės testas.

Tad elektromobilio motoras ir pavarų sistema turėjo atlaikyti 1 milijono mylių arba 1,61 milijono kilometrų ištvermės testą. Ir panašu, kad viskas pavyko kuo puikiausiai.

„Tesla“ kompanija išplatino tokią žinutę:

„Esame labai patenkinti pavarų sistemos kokybe. Mes padidinome pirminį savo testų tikslą ir pakėlėme kartelę nuo 200 000 mylių iki vieno milijono. Norime, kad mūsų (elektromobilių) mechanizmai niekada nesusidėvėtų. Manome, kad padarėme labai didelę pažangą šioje srityje. Šie mechanizmai, kuriuos testavome per pastaruosius keletą mėnesių, pasirodė puikiai.“

„Tesla“ ir Elonas Muskas pasidalino keliomis nuotraukomis, kuriose matyti testuotos „Model 3“ elektromobilio mechanizmų dalys.

E. Muskas teigia, kad „Model 3 variklis ir pavarų dėžė yra vis dar geros būklės ir po 1 milijono mylių. Mechanizmai suprojektuoti užtikrinti itin aukštą ištvermės lygį.

Šios žinios yra labai geros, ypač atsižvelgiant į ilgalaikę „Tesla“ elektromobilių perspektyvą. Juk niekas nenorėtų įsigyti elektromobilio, kurio pagaminimo kokybė keltų abejones. Panašu, kad „Tesla“ elektromobilių mechanizmai yra aukščiausios kokybės.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode