Sprogimas

Susisiekimo ministerija: Keliams gerinti paskirstytos likusios nepanaudotos lėšos

Lietuvos kelių infrastruktūrai gerinti susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevič įsakymais paskirstytos likusios nepanaudotos lėšos iš Vyriausybės skirtų papildomų 150 mln. eurų.

Tai lėšos, kurias šalies savivaldybėms ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos pavyko sutaupyti atliekant kelių infrastruktūros darbų viešuosius pirkimus. Dalis lėšų liko nepanaudota dėl neįvykusių viešųjų pirkimų bei kai kuriems kelių objektams panaudojus kitus finansavimo šaltinius. Iš viso paskirstyta apie 10 mln. eurų suma, kuri bus investuojama į šalies kelius.

Už šias sutaupytas lėšas bus remontuojami keliai, vedantys į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, į kurortines bei rekreacines vietoves, esantys pasienio ruože. Šalies gyvenvietėse padaugės kelių su asfalto danga, bus nutiesti nauji dviračių ir pėsčiųjų takai.

Susisiekimo ministerija primena, kad šios lėšos yra skiriamos įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą. Finansuotinus kelių objektus atrinko Susisiekimo ministerijos sudaryta Valstybinės ir vietinės reikšmės kelių objektų, finansuojamų iš Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių plano lėšų, atrankos komisija.

Susisiekimo ministerijos informacija ir nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode