Sprogimas

Smiltynės perkėla savaitgaliui ruošia papildomą keltą

Šią savaitę Vyriausybei visiškai panaikinus kelis mėnesius galiojusius judėjimo ribojimus tarp savivaldybių, automobilius ir žmones į Kuršių neriją kelianti bendrovė Smiltynės perkėla savaitgaliui ruošia papildomą keltą.

Pasak įmonės vadovo Mindaugo Čiako, tikimasi, kad su srautu pavyks susitvarkyti dviem keltams, bet jei reikės, numatyti papildomi pajėgumai.

„Per booking.com sistemą matome, kad 90 proc. apgyvendinimo įstaigų (Neringoje – BNS) yra užpildyta. Ruošiamės tam, esame numatę pagalbinę komandą, jeigu reikės, tai ir trečią keltą statysime. Žiemos režimu dirba du, o trečias prie kranto yra, bet komanda yra rezervuota savaitgaliui, ir jeigu reikės, bus iškviesta iš namų“, – BNS sakė M. Čiakas. 

Jo teigimu, pastaruoju metu per parą perkeliama apie 1-1,2 tūkst. automobilių, o trečio kelto prireiktų, jeigu šis skaičius perkoptų 2 tūkstančius. 

Smiltynės perkėlos vadovas mano, kad jei nebus didesnių suvaržymų dėl karantino, šią vasarą keleivių turėtų būti panašiai, kaip ir pernai. 

„Praėjusią vasarą turėjom apie 10 proc. mažiau transporto priemonių ir keleivių, nes buvo uždaryta siena su Kaliningrado sritimi, nebuvo kruizinių laivų. Girdime, kad šią vasarą irgi nebus kruizinių laivų, Kaliningrado sritis irgi lieka uždaryta, tai manome, kad vasara nesiskirs niekuo, bus tokia, kaip ir praėjusi“, – teigė jis. 

Anot M. Čiako, vasaros sezonas priklauso nuo oro, tačiau didžiausias keleivių antplūdis būna liepą ir rugpjūtį. Jeigu judėjimo ribojimų nebus, jis neatmeta galimybės, kad šiemet sezonas gali prasidėti ir  anksčiau. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode