Sprogimas

Dingusį senolį surado pasieniečių sraigtasparnio įgula

Pasieniečiai iš sraigtasparnio aptiko dingusį 84-erių Alytaus rajono gyventoją. Tai padaryta panaudojus termovizorinę įrangą. Naktį lauke praleidęs senolis buvo labai sušalęs ir gulėjo ant žemės už maždaug pusantro kilometro nuo namų.

Garbaus amžiaus vyras penktadienį apie 17 val. išėjo iš savo namų Alytaus rajono Daugų miestelyje ir dingo. Jau tą patį vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdyboje buvo gautas Policijos departamento prašymas pradingėlio paieškai panaudoti sraigtasparnį. Būta žinių, kad senolis turi sveikatos problemų.

Deja, tą vakarą dėl blogų oro sąlygų pasieniečiai negalėjo atlikti paieškos ir gelbėjimo skrydžio.

Šeštadienį ryte oro sąlygos pasitaisė, todėl iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio kaime į orą pakilo VSAT sraigtasparnis „Eurocopter EC-135“. Be pasieniečių, skrido ir Alytaus rajono policijos pareigūnas, gerai žinantis Daugų apylinkes.

Kaip pranešė VSAT, paieška iš oro užtruko apie pusantros valandos. Pasieniečiai naudojo termovizorinę įrangą, kuria aptinkami šilumą skleidžiantys objektai. Buvo ištyrinėtas ir pats miestelis, ir jo prieigos, ir čia tyvuliuojančio didelio ežero pakrantės.

Pagaliau senolį termovizoriumi pavyko aptikti gulintį ant žemės krūmokšniais apaugusioje vietoje Daugų ribose, netoli kelio Alytus-Varėna. Apytiksliais duomenimis, nuo čia iki nelaimėlio namų yra apie pusantro kilometro.

Informaciją apie surastą vyrą ir tikslią jo buvimo vietą pareigūnai iš sraigtasparnio perdavė žemėje paiešką vykdžiusiems policininkams. Žmogus buvo sąmoningas, tačiau labai sušalęs ir negalėjo pats paeiti. Jį pareigūnai ant rankų nunešė iki savo automobilio ir vėliau pardavė medikams.

Vilnius, lapkričio 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode