Parama dėkojame




Sprogimas

Prezidentė: institucijos nepakankamai naudojasi instrumentais korupcijai pažaboti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad nepakitusios Lietuvos pozicijos Korupcijos suvokimo indekse rodo, jog institucijos nepakankamai naudojasi suteiktais instrumentais jai pažaboti.

„Instrumentai yra, bet jais dar naudojamasi nepakankamai, o tai jau atsakomybė ir teisėsaugos, ir vykdomosios valdžios“, – žurnalistams Vilniuje ketvirtadienį sakė šalies vadovė.

Pasak jos, šiuo metu būtina didinti ikiteisminių tyrimų greitį ir kokybę.

D. Grybauskaitė neatsakingais pavadino siūlymus panaikinti ikiteisminio tyrimo terminus.

Tokią iniciatyvą teikusi Vidaus reikalų ministerija sako, kad tiksliai apibrėžti tyrimo terminai savaime neužtikrina jo atlikimo spartos, o yra daugiau formalumas bei pridėtinės vertės nesukuriantis kontrolės mechanizmas.

Trečiadienio vakarą tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Transparency International“ paskelbė, kad kasmetiniame Korupcijos suvokimo indekse Lietuva nepasistūmėjo ir išlaikė pernykštę poziciją.

Reitinge, kuris sudaromas pagal ekspertų ir verslo lyderių pateikiamus vertinimus, Lietuva užėmė 38 vietą 180 šalių sąraše. Pagal šį rodiklį Lietuva lenkia Latviją, bet atsilieka nuo Lenkijos ir Estijos.

Anot „Transparency International“, korupcijos suvokimo indeksas parodo, kaip įvairioms pasaulio valstybėms pavyksta kontroliuoti korupciją.

Autorius: Saulius Jakučionis

Vilnius, vasario 22 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode