Sprogimas

Trišalėje taryboje – diskusijos dėl vežėjų atlyginimų

 

Darbdavių ir tolimųjų reisų vairuotojų atstovams nesutariant dėl atlyginimų koeficientų didinimo, antradienį klausimas bus aptariamas Trišalėje taryboje. 

„Pagal mūsų praėjusio mėnesio nutarimą, mes turime išklausyti, kokie rezultatai pasiekti, ir priimti Trišalėje taryboje vienokį ar kitokį sprendimą“, – BNS sakė tarybos pirmininkas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos vykdomasis direktorius Ričardas Sartatavičius.

Savo požiūrį dėl atlyginimų ir dienpinigių tvarkos taip pat pristatys Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai.

Darbuotojams ir darbdaviams nesutariant dėl atlyginimų, antradienį iš derybų pasitraukė didžioji dalis profsąjungų. Anot jų, sutikti su darbdavių siūlymu neapsimoka, nes šiuo metu galiojantis Darbo kodeksas suteikia daugiau apsaugų ir socialinių garantijų, nei siūlo darbdaviai.

Šiuo metu vairuotojams už darbą užsienio šalyse mokama 1,3 minimalaus atlyginimo ir dienpinigiai. Dėl to jų socialinės garantijos gerokai sumenksta. Vyriausybė yra rekomendavusi koeficientą didinti iki 2. Darbdaviai siūlo koeficientą didinti iki 1,4 procento.

Autorė: Erika Alonderytė

Vilnius, birželio 25 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode