Sprogimas

2021-uosius siūloma paskelbti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais

 

Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas Arūnas Gumuliauskas siūlo 2021-uosius paskelbti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais.

Po dvejų metų sueis 700 metų nuo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino sąjungos su totoriais sudarymo, tuomet bus minimos bendros kovos su Kryžiuočių ordinu metinės.

Anot projekto, paskelbiant metus būtų įvertinamas ryškus totorių pėdsakas Lietuvos istorijoje, jų dalyvavimas visuose karuose ir sukilimuose, kovojant už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

„(...) Lietuvos totorių bendruomenė reikšmingai prisidėjo prie Lietuvos valstybingumo atkūrimo, istorijos ir kultūros, savo gyvenimą susiejo su Lietuva ir yra jos istorijos dalis“, – teigiama Seimo nutarimo projekte.

Dokumentu siūloma Vyriausybei iki 2020 metų spalio 1 dienos parengti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metų programą ir ją patvirtinti, numatyti lėšų 2021 metų biudžete jai įgyvendinti.

 Vilnius, liepos 28 d. (BNS).

Autorius: Jūratė Skėrytė

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode