Sprogimas

Posėdyje patvirtinta struktūra ir antrasis vicemeras

Birutė ŠNEIDERAITIENĖ

Rugpjūčio 30 d. vyko Mažeikių r. savivaldybės tarybos posėdis. Jame pateikta apie 30 klausimų. Du iš jų – svarbūs: dėl administracijos struktūros ir mero pavaduotojo patvirtinimo.

 

Patvirtino struktūrą

Tarybos posėdyje vienu pirmųjų klausimų tvirtinta Savivaldybės administracijos struktūra, ko praėjusiame tarybos posėdyje, dėl socialdemokratų bei opozicijoje esančių konservatorių frakcijų boikoto paliekant salę, pritrūkus kvorumo, nepavyko padaryti. Iš 26 posėdyje dalyvavusių (iš viso 27) tarybos narių, 18 tam pritarė, 8 susilaikė.

Neliko opozicijos

Konservatorių frakcijos ir partijos bei opozicijos lyderė Lina Rimkienė viešai pareiškė, jog jos vadovaujama frakcija nutraukia veiklą opozicijoje ir jungiasi prie valdančiosios daugumos. Už tai prieštaringai kolegų vertinamai politikei pažadėtas ilgai buvęs vakuojamas vicemero postas.

Nuo sektos – prie Dievo

L. Rimkienė, prieš balsavimą išsakydama savo poziciją, sakė grįžtanti prie minčių, išsakytų rinkimų metu. Pasak jos, būtina dirbti kartu, bendram žmonių labui, reaguoti į žmonių bėdas. Politikė pakeitė rinkimų agitacijos metu deklaruotą nuomonę dėl Sporto centro statybos ir daugeliu kitų klausimų. Nepraleido galimybės posėdyje pareklamuoti ir sektos, su kuria pati, galimai, glaudžiai susijusi, pamokų: apie rytų filosofiją, bites, muses ir karvės „blynus“... Į tarybos nario socialdemokrato Jono Jurkaus užduotą konkretų klausimą dėl aplinkos apsaugos rajone L. Rimkienė atsakė su ironija: „Atskridom į rinkimus kaip musės, skriskim kaip bitės.“

Kitu klausimu kandidatė į vicemeres jau prašė Dievo pagalbos.

Išvardino „nuodėmes“

Buvęs meras socialdemokratas Antanas Tenys atkreipė dėmesį į kandidatės reputaciją, kurios nepriekaištinga pavadinti dėl nuolatinių kolegų įžeidinėjimų, Etikos komisijos nustatytų pažeidimų bei neseniai pralaimėto pirmos instancijos teismo Mažeikių teismo rūmuose, negalima. Tarybos narys socialdemokratas Deivydas Vyniautas kandidatei priminė praėjusiame tarybos posėdyje jos pačios žodžius, dabar jau atsižadėtus, dėl neva trijų fotografų lakstymo paskui administracijos direktorę. Priminė ir dėl jos nuolatinės kritikos ankstesnių vicemerių dėl „bankuchinų“ nešiojimo.

„Mažeikių pavasario“ narys Virginijus Sungaila siūlė nutraukti diskusijas ir nepalaikyti L. Rimkienės kandidatūros į vicemero postą.

Išrinkta vicemere

Slaptu balsavimu L. Rimkienė išrinkta vicemere 2019-2023 m. kadencijai. Jos kandidatūrą palaikė 17 tarybos narių, „prieš“ balsavo 8, 1 susilaikė. Antrajai vicemerei nustatytas algos koeficientas –15. L. Rimkienė yra Seimo narių padėjėja, o tai nesuderinamos pareigos. Jas L. Rimkienė tikino nutrauksianti. Mero pavaduotojo pareigas pradės eiti nuo rugsėjo 9 d.

Ernestos Šneideraitytės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode