Sprogimas

Škotijoje rengiamos Lietuvos dienos


Antradienį Škotijoje prasideda Lietuvos dienos, per kurias Edinburge ir Glazge vyks koncertai, diskusijos, pasakojimų festivalis.
„Dirbdami Jungtinėje Karalystėje norime, kad žinia apie Lietuvą sklistų ne tik Londone, todėl šiemet nusprendėme surengti Lietuvos dienas gamtos grožiu ir išskirtiniu identitetu viso pasaulio žmones traukiančioje Škotijoje“, – Kultūros ministerijos pranešime cituojamas Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Renatas Norkus.
Anot Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Justės Kostikovaitės, renginiais siekiama skleisti daugialypį pasakojimą apie Lietuvą ir taip paskatinti dvišalį kultūrinį, akademinį, socialinį dialogą su Škotija, kurti naujas partnerystes.
Lietuvos dienos prasidės antradienį istorinėje Edinburgo muzikos instrumentų muziejuje vyksiančiu koncertu. Jame Lietuvos muzikinio pasaulio įžymybės – saksofonistas Liudas Mockūnas ir pianistas Petras Geniušas – atliks unikalią improvizaciją „Jūra miške“ žymiausių Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninių poemų temomis.
Trečiadienį Edinburgo universitete vyks atvira diskusija „Iš praeities į ateitį: Škotija, Lietuva ir Europa“. Joje dalyvaus poetas, eseistas, literatūros kritikas Tomas Venclova ir Aberdyno universiteto profesorius Robertas I. Frostas.
Viena Lietuvos dienų Škotijoje dalyvių – šiuolaikinė pasakotoja Daiva Ivanauskaitė. Ji škotų tarptautiniame pasakojimo festivalyje „Anapus žodžių“ kvies pasinerti į pasakojamą istoriją „Pasakų sodas: Istorijos iš Lietuvos“.
Tarp festivalio renginių Edinburge ir Glazge taip pat numatomos Lietuvos poetinės dokumentikos kino peržiūros, susitikimas su edukacijos ir meno centro „Rupert“ kuratoriumi Adomu Narkevičiumi.
Šiuo metu Škotijoje gyvena apie 15 tūkst. lietuvių.
Vilnius, spalio 22 d. (BNS).
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode