Sprogimas

Trys šventumo kupini paaugliai, galintys įkvėpti jaunus žmones

Skaitydami apie šventųjų gyvenimus kartais išsigąstame, jog nerandame nė vieno šventojo, kuris būtų panašus į mus. Kartais atrodo, jog tik seni kunigai, vienuolės ir atsiskyrėliai gali būti šventieji.

Vis dėlto tai toli nuo tiesos. Popiežius Pranciškus atskleidė tai savo paraginime Gaudete et Exsultate, sakydamas, jog norint būti šventuoju nebūtina būti vyskupu ar kunigu, šventumui pašaukti esame mes visi.

Jauni žmonės tikrai gali tapti šventaisiais, net jei kas nors galvotų, kad tai neįmanoma. Jų energija ir idealizmas, jei tik nukreipiamas tinkama kryptimi, gali pakeisti pasaulį.

Čia – keletas jaunų žmonių, įrodžiusių, jog šventumas yra pasiekiamas visiems ir kad Dievas naudoja jiems suteiktas dovanas ir talentus.

Palaimintoji Klara Badano buvo mėgstama savo bendramokslių, turėjo daug draugų, sportavo, dainuodavo, šokdavo ir mėgo leisti ilgus vakarus savo draugų kompanijoje. Septyniolikos metų amžiaus Klara buvo paralyžiuota, savo kančią paaukojo Dievui sakydama: „Jei tu, Jėzau, to nori, aš noriu taip pat.“ Aštuoniolikos Klara mirė nuo vėžio tardama: „Sudie, būkite laimingi, nes aš laiminga.“

Vatikano televizijos CTV reportažas skirtas tuo metu artėjančiai Klaros Badano beatifikacijai 2010 metais.

Carlo Acutisas mėgo kompiuterius ir rado būdą panaudoti juos tikėjimui skleisti. Vienas iš reikšmingiausių jo nuveiktų darbų buvo internetinis Eucharistinių stebuklų katalogas. Carlosas sakė: „Kuo dažniau priimame Eucharistiją, tuo labiau tampame kaip Jėzus, taigi jau šioje žemėje pajuntame truputį dangaus.“

Anna Zelikova buvo paprasta paauglė, labai mylėjusi Jėzų. Ji rašė: „Tikras grožis slepiasi ištikimybėje, rodomoje mažuose dalykuose. Visada troškau padaryti didžių ir herojiškų meilės darbų, tačiau pamačiusi, kad negaliu, buvau dėl to labai nuliūdusi. Dabar atradau, kad didis heroizmas yra būtent mažuose dalykuose, tad dabar nė kiek nesigailiu dėl to, ką galiu ir ko negaliu padaryti.

Parengta pagal Aleteia.org

Bernardinai.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode