Parama dėkojame




Paveiksluose – jautri moters išgyvenimų drama

Gruodžio 17 d. Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centre pristatyta Rimos Sadauskienės tapybos pastele darbų paroda ,,Ištirpęs laikas".

„Apie laiką visada daug mąstau – kur  jis dingsta, kodėl vieni turi jo daug, kitiems trūksta... Pradėjus ruoštis parodai paaiškėjo, kad laiko liko nedaug, ir šmėstelėjo pavadinimas „Ištirpęs laikas“. Paroda sudaryta iš dvylikos paveikslų.

Kiekvienas paveikslas – tai pasakojimas apie vieną mano metų mėnesį, to laikotarpio nuojautas, apmąstymus, įvykius. Galbūt skaudžiausiai ir ilgiausiai brendęs – paveikslas „Vienas. Valtininkas. Liepa.“. Jau ir pavadinimas kalba apie kelias reikšmes ir išgyvenimus. Į vieną paveikslą bandžiau sutalpinti didžiulę istoriją  savo atradimų ir praradimų. Ir viso to nebeliko, ištirpo laike, svaigiose paskutinių naktų akimirkose... Liko tik paveikslas, kuris dar kartą primena, kad esi vienas savo laike, savo kelionėj, savo mintyse. Ir yra Valtininkas, kuris retkarčiais priartėja, kad nebūtum vienišas...“, – per parodos atidarymą sakė menininkė, trijų knygų autorė mažeikiškė R. Sadauskienė.    

Paroda veiks darbo dienomis iki sausio 29 d.

Birutė STEPONAVIČIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode