Parama dėkojame




Baltasis badas

Visą šių metų sausio mėnesį Sedos darželyje vyko akcija „Baltasis badas“, kuri subūrė ne tik darželio bendruomenę, tėvelius, bet ir miško darbuotojus.

Sausio 19 d. į darželį buvo pakviestas svečias, Sedos girininkas, Bronislovas Noreika. Girininkas vaikams vaizdžiai papasakojo apie miške gyvenančius žvėrelius, parodė žvėrelių pėdsakus, kiaunės iškamšą, bebro dantų griaučius. Vaikams prisiminimui jis padovanojo žvėrelių pėdsakų nuotraukas, paliko vaišių.

Sausio 20 d. buvo suorganizuota edukacinė išvyka į Sedos girią pamaitinti alkstančius žvėrelius ir paukštelius. Visą savaitę tėveliai ir vaikai nešė daržoves, kurias visų grupių darbuotojos su vaikais ir tėveliais vežė į mišką. Vaidas Balsys ir Rima Bartkutė padėjo auklėtojoms organizuojant edukacinę išvyką: parodė kelią į žvėrelių šėryklas, kur vaikai su tėveliais padėjo nunešti surinktas gėrybes miško gyventojams. Pagrindinis kelionės tikslas buvo sudaryti sąlygas vaikams stebėti, suvokti gyvąją gamtą, ypač paukštelių ir žvėrelių gyvenimą šaltą žiemą. Miške vaikai matė ne tik stirneles, bet ir kitų žvėrelių sniege įspaustus pėdsakus. Vaikai su džiaugsmu bėrė ir pylė iš maišelių atsineštas gėrybes ir džiaugėsi galėdami pamaitinti miške šąlančius gyvūnėlius.

Grįžtant iš miško Vaidas Balsys ir Rima Bartkutė padovanojo vaikams džiugią pramogą: miško pakelėje esančioje pavėsinėje suruošė vaišių stalą. Vaikus džiugino ir netoliese užkurtas įspūdingas laužas. Į darželį visi grįžo pilni gerų emocijų. Dėkojame ikimokyklinio ugdymo auklėtojoms Gražinai Aušinskienei už Ievai Butkutei už puikų renginių organizavimą.

     Direktorės pavaduotoja ugdymui Rasa Milieškienė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode