Marcinkevičius




Kalifornijos valstijos valdžią nurodė evakuoti daugiau kaip 180 tūkst. žmonių, dėl iškilusios didelės užtvankos griūties grėsmės, pranešė televizija ABC.

Anksčiau buvo pranešta, kad nurodymai evakuotis buvo išsiųsti aštuonioms gyvenamosioms teritorijoms, kuriose gyvena mažiausiai 130 tūkst. žmonių.

Pavojinga padėtis 230 metrų aukščio Orovilio užtvankoje, kuri yra aukščiausia Jungtinėse Valstijose, susidarė dėl Kalifornijoje pastarosiomis savaitėmis vykusiu smarkių liūčių, apėmusių regioną po kelerių metų sausringo laikotarpio.

Nors Orovilio vandens saugykloje vandens lygis buvo pradėjęs kristi, rezervinio vandens išleidimo latako pajėgumai pasirodė nepakankami, todėl vanduo pradeda lietis per užtvankos kraštą.

Be to, maždaug prieš savaitę tikrintojai nustatė, kad pagrindinis vandens išleidimo kanalas pažeistas ir kad užtvankoje atsivėrė 60 metrų ilgio ir 9 metrų pločio išgrauža, kuri tebedidėja. Šiuo metu į pažeistą vietą iš sraigtasparnių verčiami akmenys.

Pasak specialistų, pagrindinis vandens išleidimo kanalas gali sugriūti artimiausiu laiku, todėl tarnybos nurodė nedelsiant evakuoti gyventojus iš teritorijų, esančių žemiau užtvankos.

Vašingtonas, vasario 13 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode