Sprogimas

daEuropos Parlamento pirmininkas Davidas Sassoli (Davidas Sasolis) anksti antradienį mirė vienoje Italijos ligoninėje, per „Twitter“ pranešė jo atstovas.

„Davidas Sassoli užgeso sausio 11-ąją 1 val. 15 min. (vietos, 2 val. 15 min. Lietuvos laiku) Aviano CRO (onkologiniame centre) Italijoje, kur jis buvo hospitalizuotas“, – parašė atstovas Roberto Cuillo (Robertas Kvilas).

„Laidotuvių data ir vieta bus pranešta artimiausiomis valandomis“, – pridūrė jis.

65 metų italų politikas, buvęs televizijos žinių diktorius, sunkiai sirgo ir nuo gruodžio 26 dienos buvo gydomas ligoninėje dėl imuninės sistemos sutrikimo, pirmadienį sakė R. Cuillo.

„Šios hospitalizacijos būtinai reikėjo dėl rimtos komplikacijos, susijusios su imuninės sistemos disfunkcija“, – sakoma ankstesniame pareiškime.

D. Sassoli rugsėjį per EP plenarinę sesiją sunkiai susirgo plaučių uždegimu ir turėjo atsigulti į ligoninę. Jis sugrįžo į Italiją atsigauti, bet atkrito ir jau kurį laiką negalėjo eiti savo pareigų.

Europos Parlamentas renkamas penkeriems metams, bet jo pirmininko kadencija trunka pusę šio laiko.

D. Sassoli jau buvo užsiminęs, kad nesieks būti perrinktas.

Jis gimė 1956 metų gegužės 30 dieną Italijos šiauriniame Florencijos mieste.

Per tris dešimtmečius trukusią žurnalisto karjerą jis iš pradžių dirbo laikraščiuose, paskui perėjo į televiziją ir tapo visoje šalyje žinomu pranešėju.

Į Europos Parlamentą D. Sassoli buvo išrinktas 2009 metais, o jo pirmininku tapo 2019-aisiais.

Jis buvo centro kairiojo Socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso, antros pagal dydį EP frakcijos, narys.

Kitaip negu daugelis ES pareigūnų, per viešus pasisakymus kalbančių angliškai arba prancūziškai, D. Sassoli pabrėžtinai kalbėdavo itališkai.

Kitos savaitės antradienį Europos Parlamente turėtų įvykti pirmasis balsavimas renkant D. Sassoli įpėdinį.

Redaktorius Raimondas Čiuplys

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode