Ingredientai:
- Pomidorai, 2 kilogramai
- Paprika, raudona, 700 gramų
- Čili pipiras , 200 gramų
- Morkos, 300 gramų
- Česnakas, mažiukas, 1 vienetas
- Svogūnai, 4 vienetai
- Petražolės, šaknis, 1 vienetas
- Aliejus, kepimui
- Cukrus, 0,5 stiklinės
- Druska, 3 valgomieji šaukštai
- Actas, 0,5 stiklinės
Gaminimo eiga:
Visus komponentus sumalti mėsmale ir virti apie 45-60 min (kol skystis truputi nugaruos). Likus 5 min. iki virimo pabaigos supilti actą ir sudėti susmulkintus česnakus. Po to supilti į sterilius stiklainius ir užsukti. Palikti atvėsti. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje (pvz. rūsyje).