Ingredientai
- konservuoti pomidorai be odelės: 2 skardinės (po 400 gramų)
- pankoliai: 1
- česnako skiltelės: 2
- paukštienos sultinys: 300 mililitrų
- baltas sausas vynas: 150 mililitrų
- balta žuvies filė: 400 gramų
- išvirtos ir išlukštentos krevetės: 200-300 gramų
- petražolės: pluoštelis
- aitrioji paprika: truputėlio
- saldžioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
Instrukcijos
- Pradžioje pankolį nuplauname bei susmulkiname.
- Tuomet didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame nulupto bei susmulkinto česnako gabalėlius. Pakepiname apie 2 minutes, bei suberiame pankolį ir maišydamos kepiname dar maždaug 5 minutes., iki pankolis suminkštės.
- Suberiame prieskonius, supilame vyną bei maišydamos kaitiname maždaug 5-6 minutes.
- Tada supilame sultinį, įberiame druskos bei sukratome pomidorus. Kaitiname apie 15-20 minučių ant nesmarkios ugnies, iki masė ims šiek tiek tirštėti.
- Į pomidorų masę keptuvėje sudedame nuplautos žuvies gabalėlius. Keptuvę uždengiame bei kaitiname maždaug 3-4 minutes.
- Sumetame į keptuvę krevetes, pakaitiname kažkur 2 minutes, kad jos sušiltų. Įmaišome susmulkintas petražoles.
- Patiekiame su balta paskrudinta duona. Skanumėlis!