Įdarui
- Kokosų pienas 250 gramų
- Juodasis šokoladas200 gramų
- Medus 1 valgomasis šaukštas
Pagrindui
- Migdolai115 gramų
- Datulės45 gramai
- Kokoso drožlės25 gramai
- Kokosų aliejus15 gramų
- Nesaldinta kakava10 gramų
Gaminimo eiga
- Migdolus, kokoso drožles, datules, kakavą ir aliejų sutrinkite maisto smulkintuvu iki drėgnos masės. Paskleiskite tartos formoje ir gerai suspauskite.
- Palikite šaldiklyje 10-15 minučių.
- Kokosų pieną su medumi pašildykite iki virimo pradžios.
- Supilkite ant susmulkinto šokolado, palikite 30 sekundžių ir sukamaisiais judesiais išmaišykite iki vientiso, blizgaus ganašo.Ištraukite sustingusį pagrindą iš šaldiklio, supilkite paruoštą įdarą.
- Lengvai patrankykite formą, kad išeitų susidarę oro burbulai.
- Palikite šaldytuve keletui valandų arba šaldiklyje 1 valandą, kol sustings.
- Prieš patiekiant, išimkite iš šaldiklio ir palikite 10-15 minučių, kad atitirptų.
- Papuoškite braškėmis, avietėmis ar kitomis uogomis.