Sprogimas

Socialdemokratai į teisingumo ministrus siūlo J.Sabatausko kandidatūrą

Socialdemokratai į teisingumo ministrus siūlo Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko kandidatūrą.

Tokį sprendimą pirmadienį ryte priėmė socialdemokratų partijos valdyba, BNS patvirtino partijos vicepirmininkas Algirdas Sysas. Pasak jo, pirmadienį vakare kandidatūra bus svarstoma partijos prezidiumo posėdyje.

„D.Petrošius parašė pareiškimą ir paaiškino, kodėl (traukiasi), nenori būt įkaitas „valstiečių“ vidinių stumdymųsi, tai socialdemokratai teiks Juliaus Sabatausko pavardę“, – sakė A.Sysas.

Anksčiau į šias pareigas siūlytas socialdemokratas Darius Petrošius atsiėmė kandidatūrą į teisingumo ministrus. „Norėdamas apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolimesnei šmeižto kampanijai, atsiimu savo kandidatūrą į teisingumo ministro postą“, – pirmadienį paskelbtame pareiškime sako D.Petrošius.

Taip pat tokiu žingsniu D.Petrošius sako siekiantis apsaugoti būsimąją Vyriausybę „nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti“. „Nenormalu, kai vieno ar kelių asmenų šmeižtas tampa įtakos įrankiu būsimajai Vyriausybei ir jos vadovui“, – teigia D.Petrošius.

Socialdemokratams paskelbus savo kandidatus į ministrus, vienas iš „valstiečių“ derybininkų dėl Vyriausybės Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D.Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P.Urbšys kalbėjo apie galimas D.Petrošiaus  šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D. Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

Vilnius, lapkričio 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode