Sprogimas

Lietuvos URM ginčija Rusijos argumentus dėl Vilniuje sulaikyto Gruzijos pareigūno

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teisėsaugai pateikė informaciją, kuria ginčija Rusijos argumentus dėl Vilniuje sulaikyto buvusio Gruzijos antiteroristinio centro vadovo Zurabo Maisuradzės.

„Teisėsaugai pateikėme tą informaciją, kurią turime. Mes tikrai neturime informacijos, kad jis būtų priklausęs teroristinėms grupuotėms. Priešingai, turime informaciją apie jo veiklą kovoje su terorizmu“, - BNS trečiadienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Z.Maisuradzė Vilniaus oro uoste sulaikytas praeitą šeštadienį, teismo sprendimu jis suimtas. Anot naujienų portalo delfi.lt, Interpolo Rusijos skyrius jo tarptautinę paiešką paskelbė remdamasi tuo, kad esą Z.Maisuradzė įtariamas nusikaltimais, susijusiais su terorizmu.

L.Linkevičius sakė pasitikįs Lietuvos teisine sistema, kad ji išsiaiškins visas aplinkybes.

„Yra teisinė sistema, jei jis įtrauktas į Interpolo duomenų bazę su tam tikrais kaltinimais, tai ta sistema suveikė. Būčiau linkęs pasitikėti mūsų teisine sistema ir tikiuosi, kad artimiausiu metu bus išsiaiškinta, kiek tai pagrįsta“, - kalbėjo ministras.

Z.Maisuradzė suimtas 10 dienų. Teismas nurodė, kad toks sprendimas priimtas, siekiant užtikrinti asmens buvimą Lietuvoje tol, kol bus išsiaiškintos visos su paskelbta paieška susijusios aplinkybės bei gauta papildoma medžiaga iš Rusijos. Vėliau teismas turėtų spręsti dėl jo ekstradicijos.

Anot delfi.lt, gruzinas į Lietuvą vyko dalyvauti šventėje Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus kvietimu.

Vilnius, gruodžio 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode