Parama dėkojame




Sprogimas

Profesinių mokyklų mokiniai kūrė knygos „Profesijų labirintas“ viršelį

Šiandien Vilniaus regiono profesinių mokyklų mokiniai dalyvavo konkurse „Profesijų labirintas“. Dalyvių komandos ruošė namų darbą – kūrė  knygos „Profesijų labirintas“ viršelį. Konkursas skirtas bibliotekų metams paminėti ir profesijoms populiarinti.

Konkursą sudarė 7 turai, kurių metu komandos rašė simbolinį pirmąjį knygos lapą – pratarmę apie savo profesiją, atliko įvairias užduotis, susijusias su skaitymu, profesine literatūra, bibliotekomis, kultūra ir istorija. Geriausiai pasirodžiusios komandos buvo apdovanotos diplomais ir atminimo dovanėlėmis.

Renginyje dalyvavo mokiniai ir mokytojai iš 8 Vilniaus regiono profesinio mokymo institucijų: Vilniaus statybininkų rengimo centro Fabijoniškių skyriaus, Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos, Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centro, Vilniaus geležinkelio transporto ir verslo paslaugų mokyklos, Vilniaus statybininkų rengimo centro Viršuliškių skyriaus, Aukštadvario žemės ūkio mokyklos, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos ir Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro.

Konkursas yra Europos profesinių gebėjimų savaitės „Atrask savo talentą“ renginys. Konkurso tikslas – skatinti mokinius domėtis knyga, profesine literatūra, atskleisti bibliotekų svarbą šiuolaikinio žmogaus pasaulėžiūros formavimuisi, populiarinti pasirinktą profesiją.

 Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode