Parama dėkojame




Sprogimas

Premjeras su L. Kukuraičiu aptars vaiko pinigų įvedimą

Antradienį premjeras susitinka su socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu, tarp numatomų aptarti klausimų – vaiko pinigai.

Kaip BNS sakė ministro patarėja Gabija Vitkevičiūtė, taip pat bus kalbama apie „Sodros“ įmokų „grindis“ ir kitus aktualius klausimus.

Nuo sausio įvesti 30 eurų siekiantys vaiko pinigai už visus vaikus, tačiau norėdami juos gauti tėvai turi teikti prašymus, o juos registruojanti internetinė sistema dėl didelių apkrovų neveikia sklandžiai. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ramina, kad prašymus užregistravus vėliau pinigai bus išmokami atgaline tvarka. Prašymus taip pat priima savivaldybių skyriai.

Vaiko pinigų išmokos pakeitė iki sausio tėvams galiojusią neapmokestinamų pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį leidusią dirbantiems tėvams susigrąžinti iki 30 eurų.

Be visiems skiriamų vaiko pinigų, mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams bus mokamos papildomos išmokos.

Taip pat nuo sausio darbdaviams numatyta prievolė ne visu etatu dirbančiųjų įmokas mokėti nuo ne mažiau kaip minimalios mėnesio algos. Išimtis taikoma tik trimis atvejais – jeigu darbuotojas būtų apdraustas pas kitą darbdavį, gautų senatvės ar netekto darbingumo pensiją arba būtų jaunesnis nei 24 metų. Iki šiol mokesčiai mokėti nuo mokamo atlyginimo.

Vilnius, sausio 9 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode