Sprogimas

Lietuva - tarp geriausių ES pagal civilinių ir komercinių bylų nagrinėjimo trukmę

 

Lietuva yra pirmaujančiose pozicijose Europos Sąjungoje (ES) pagal civilinių ir komercinių bylų nagrinėjimo pirmosios instancijos teismuose trukmę, o pagal administracinių bylų nagrinėjimo pirmosios instancijos teisme trukmę yra pirmoje vietoje. 

Tai rodo Europos Komisijos pirmadienį paskelbta ES teisingumo rezultatų suvestinė.

Anot Europos Komisijos, Lietuva taip pat yra pirmaujančiose pozicijose pagal informacinių technologijų naudojimą teismuose, vertinant galimybę pateikti teismui ir gauti iš teismo dokumentus, pasirašyti dokumentus, galimybė stebėti bylos eigą elektroniniu būdu.

Lietuva yra ketvirtoje vietoje po Vengrijos, Vokietijos ir Danijos pagal alternatyvių ginčų sprendimo būdų naudojimą.

Nors valdžios sektoriaus išlaidos teismų sistemai Lietuvoje didėjo, jos vis dar nesiekė ES vidurkio. Lietuva yra aštuntoje vietoje ES pagal teisėjų, tenkančių 100 000 gyventojų, skaičių.

Daugiau kaip pusė Lietuvos įmonių teismų ir teisėjų nepriklausomumą vertina pakankamai gerai, rašoma Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje išplatintame pranešime. 

Vilnius, gegužės 28 d. (BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode