Sprogimas

Įkurta Kultūros leidinių asociacija

 

„Literatūra ir menas“, „7 meno dienos“ bei „Metai“ įsteigė Kultūros periodinių leidinių asociaciją. Tikimasi, kad prie jos prisijungs ir kita kultūrinė periodika.

Asociacijos tikslas – ginti periodinių leidinių interesus ir jiems atstovauti, ugdyti kultūrinius visuomenės poreikius, propaguoti profesionaliąją kultūrą, kultūros ir meno analizei bei refleksijai taikyti aukščiausius profesionalumo kriterijus.

Pirmajai dvejų metų vadovo kadencijai išrinkta savaitraščio „7 meno dienos“ vyriausioji redaktorė Monika Krikštopaitytė, nurodo steigėjai. 

„Ilgainiui išryškėjo suvokimas, kad gerbiam vienas kito darbą labiau, nei norime konkuruoti, o kultūros leidinių skirtingumas yra privalumas ir turtingesnės visuomenės požymis. Asociacija yra proga susikalbėti tarpusavyje ir būti geriau girdimiems, kai svarstomi nauji ar seni rėmimo modeliai“, – sakė M. Krikštopaitytė.

Pasak asociacijos iniciatorių, narių skaičius netrukus turėtų vienyti per 10 kultūrinių leidinių, tarp jų bus „Šiaurės Atėnai“, „Naujasis Židinys-Aidai“, „Artnews“ir kiti.

Asociacijos nariais kviečiami tapti juridiniai asmenys, leidžiantys periodinius leidinius, kurių turinį sudaro ne mažiau kaip 80 proc. meninės kūrybos ir profesionalios kultūros refleksijos bei analizės.

„Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas sako, kad susivienyti kultūros leidinius privertė finansavimo, sklaidos problemos. „Metų“ vyriausiasis redaktorius Antanas Šimkus tikisi, kad asociacija suteiks galimybę „ne tik patiems išlikti, bet ir prisidėti prie gyvybiškai svarbaus kultūrinio lauko išsaugojimo bei puoselėjimo“.

Vilnius, gegužės 28 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode