Sprogimas

„Tvarkiečių“ lyderis: į Lietuvos politiką gali vėl ateiti daug naujų politinių jėgų

 

Savivaldos rinkimai liudija gyventojų norą Lietuvoje matyti daugiau naujų politinių jėgų, sako partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis parlamentaras Remigijus Žemaitaitis.  

„Į Lietuvos politiką gali vėl ateiti daug naujų jėgų, nes visuomeniniai komitetai kai kuriose vietose laimi – ir merai jų iškelti, ir patys judėjimai. Tai irgi daug ką pasako“, – sekmadienio vakarą BNS sakė R. Žemaitaitis.

„Tai ir rodo, kad žmonės valgo komitetus, nežiūri partinio principo  atsakomybės, kad tai yra tęstinumas. Žmonės  nori naujienų“, – teigė jis.    

Partijos vadovas sako, kad tikėjosi kiek geresnių rezultatų. 

„Kažkiek rezultatai galėjo būti geresni. Džiaugiuosi Šilute, Šilale, Kalvarija, Pagėgiais, Mažeikiais, kur mūsų kandidatai praeina į antrą turą“, – teigė R. Žemaitaitis.  

Dėl Pagėgių mero kėdės su pirmaujančiu „tvarkiečiu“ Vaidu Bendaravičiumi kovoja trijų visuomeninių komitetų atstovai – Edgaras Kuturys, Kęstas Komskis ir Virginijus Komskis.  

Šilalės, Šilutės ir Kalvarijos rajonuose antrame ture „tvarkiečiai“ kovos su konservatoriais.

Šilalėje kovos mero kėdę sieksiantis išsaugoti konservatorius Jonas Gudauskas ir „tvarkietis“  Algirdas Meiženis, Šilutės rajone – „tvarkietis“ dabartinis meras Vytautas Laurinaitis ir konservatorė Sandra Tamašauskienė, o Kalvarijoje – „tvarkietis“ einantis mero pareigas Vincas Plikaitis  ir konservatorius Valdas Aleknavičius.

Arši kova tarp trijų kandidatų vyksta Mažeikiuose, kur energetikos viceministras Vidmantas Macevičius kovoja su dabartiniu meru socialdemokratu Antanu Teniu ir konservatore Lina Rimkiene.

R. Žemaitaitis kaip nusivylimą išskyrė Kretingos rajoną, kur nepasisekė buvusiai parlamentarei Jolitai Vaickienei ir ji nepateko į kitą turą.

„Raseiniuose nustebino. Jaunas žmogus ėjo. Arba kitur ėjo žmonės su gerais rezultatais, gerais darbais, bet...“ – apgailestavo parlamentaras. 

Partija kandidatus į merus kėlė 21 savivaldybėje.

Be dviejų merų Kalvarijoje ir Šilutėje, „tvarkiečiai“ šiuo metu turi 70 narių savivaldybių tarybose. 

Autorė: Sniegė Balčiūnaitė

Vilnius, kovo 3 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode