Sprogimas

Telkiamos pastangos kovai su neteisėta medienos ruoša

Aplinkos ministerija, Valstybinė miškų tarnyba, Muitinės departamentas prie Finansų ministerijos ir Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pasirašė bendradarbiavimo sutartį vadinamajam Medienos reglamentui įgyvendinti. Ši sutartis padės kovoti su neteisėta medienos ruoša.

 Problemos, susijusios su neteisėta medienos ruoša, yra labai aktualios ne tik Lietuvai, bet ir daugeliui pasaulio šalių. Dėl siekio bet kokia kaina pasipelnyti iš medienos nyksta miškai, mažėja biologinė įvairovė, susidaro apie 20 proc. visų pasaulyje išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų, jau nekalbant apie socialines, politines ir ekonomines pasekmes, kurios dažnai trukdo visuomenės pažangai.
Kovai su neteisėta medienos ruoša 2013 m. visos ES šalys pradėjo taikyti vadinamąjį Medienos reglamentą, kurį Europos Parlamentas ir Taryba priėmė 2010 metais. Jis nustato veiklos vykdytojų, pirmą kartą ES rinkai pateikiančių medieną ir jos produktus, pareigas. Šio reglamento pagrindinis tikslas – užtikrinti, kad į ES rinką nepatektų neteisėtai paruošta mediena ir iš tokios medienos pagaminti produktai.
Aplinkos ministerija šiuo metu rengia Administracinių nusižengimų kodekso pataisų, numatančių papildomą atsakomybę mediena ir jos produktais prekiaujantiems veiklos vykdytojams už konkrečius Medienos reglamento reikalavimų pažeidimus, projektą.
Pasirašiusios minėtąją sutartį institucijos įsipareigojo keistis informacija apie veiklos vykdytojus, teikti viena kitai pagalbą ir konsultacijas, bendradarbiauti organizuojant su Medienos reglamento įgyvendinimu susijusias priemones ir kt.


LR Aplinkos ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode