Parama dėkojame




Sprogimas

Tarnybinis patikrinimas dėl pareigūno žūties: taktinės klaidos, nesuteikta pirmoji pagalba

Rugpjūtį peiliu nužudytas policininkas Liudas Šimkus ir jo porininkė sulaikydami pareigūną nužudžiusį asmenį darė taktinių klaidų, o L.Šimkaus partnerė nesuteikė jam pirmosios pagalbos, nors privalėjo tai padaryti pagal įstatymus.

Tai konstatuojama Vidaus reikalų ministerijos (VRM) atlikto tarnybinio patikrinimo dėl L.Šimkaus nužudymo aplinkybių išvadose, kurias turi BNS. Vidaus reikalų ministras T.Žilinskas pavedė policijos generaliniam komisarui Linui Pernavui spręsti klausimą dėl Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Remigijaus Rudmino neeilinio tarnybinės veiklos vertinimo organizavimo.

„Kelia susirūpinimą, kad visoms policijos grandims pritrūko profesionalumo. (..) Patruliai tapo bejėgiai prieš vieną pažeidėją“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė vidaus reikalų ministras.

Patikrinimo metu R.Rudmino veiksmai organizuojant taktinį pareigūnų rengimą įvertinti kaip neprofesionalūs ir aplaidūs.

Išvadose L.Pernavui pavesta iki kitų metų pradžios užtikrinti, kad visoje policijos sistemoje būtų numatyti mechanizmai pareigūnų profesinio taktinio parengimo įgūdžių formavimui ar šių įgūdžių tobulinimui, taip pat šios veiklos kontrolei .

Lietuvos policijos vadovui taip pat pavesta pasirūpinti reikiama teisine baze, kad pareigūnai kartu su fizinio pasiruošimo, savigynos ir šaudybos įskaitomis laikytų ir profesinės taktikos įskaitas.

„Nesuderino tarpusavio veiksmų, sulaikant nesilaikė tam tinkamo atstumo, netinkamas taktinis išsidėstymas sulaikymo metu – siaura vieta, sunku reaguoti esant grasinimui. Jie nebuvo užpulti iš pasalų“, – sakė Vidaus reikalų ministerijos generalinis inspektorius Giedrius Cininas.

Pažymima, kad į įvykio vietą atvykę policininkai mašinoje paliko liemenes, nors vykdami į įvykį, kur naudojamas ginklas, jie turėjo jas dėvėti.

Tuo metu Telšių policijos viršininkui vidaus reikalų ministras pavedė atlikti žuvusio L.Šimkaus porininkės neeilinį tarnybinės veiklos patikrinimą ir organizuoti pareigūnų pirmosios medicinos pagalbos teikimo mokymus.

Bendrojo pagalbos centro darbuotojų pažeidimų tyrimo metu nenustatyta.

Rugpjūčio 12 dieną Telšių  apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis 36-erių L.Šimkus buvo nužudytas tramdydamas smurtautoją. Įtariamasis atvykusį pareigūną puolė peiliu ir dūrė jam į kaklą, sužeidimai buvo mirtini.  

Vilnius, spalio 17 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode