Parama dėkojame




Pagal naują veiklos modelį pradėjo dirbti Birštono ir Prienų policija

Nuo pirmadienio pagal naują veiklos modelį pradėjo dirbti Birštono ir Prienų rajono policijos komisariatai.

Kiti Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato padaliniai šį modelį įgyvendins šiek tiek vėliau, pranešė policija.

Po darbo organizavimo pokyčių Prienų rajonas suskirstytas į 3 teritorijas. Jas prižiūri po 3 vyresniuosius pareigūnus. Birštone teritorijos nebeskirstomos, liko viena bendra teritorija. Joje paskirtas vienas vyresnysis pareigūnas ir jam pavaldūs tyrėjai.

Vyresnieji tyrėjai savarankiškai planuoja veiklą, yra atsakingi už paskirtoje teritorijoje atliekamų prevencijos funkcijų vykdymą. Šiems pareigūnams yra pavaldūs tyrėjai, kurie padeda įgyvendinti pavestus uždavinius.

Vyresnieji pareigūnai paskirsto darbus, tiria pareiškimus ir pan., todėl jiems pavaldūs pareigūnai dirba gatvėse, apklausia asmenis, surenka reikiamą informaciją.

Kaip teigia policija, anksčiau apylinkės inspektoriai didžiąją dalį praleisdavo kabinete, apkrauti papildomomis funkcijomis, popierizmu, neturėdami galimybės daugiau dėmesio skirti gyventojams. Teritoriją prižiūrėjo tik vienas apylinkės inspektorius, todėl dažnai buvo susiduriama su tokiomis problemomis, kaip nevienodai paskirstyti darbo krūviai, gerokai lėtesnis pareiškimų tyrimas, teisės pažeidimų atskleidimas ir pan.

Įgyvendinant naująjį modelį ši situacija iš esmės pasikeitė – gautą medžiagą nagrinėja tik vyresnieji pareigūnai, o tyrėjai, vykdami į teritoriją, su savimi turi planšetę. Taigi pareigūnai būdami bet kurioje vietoje gali prisijungti prie policijos duomenų bazių, surašyti protokolą ar tarnybinį pranešimą, susipažinti su gautomis užduotimis, jas vykdyti.

„Jau dabar galima išskirti pagrindinius pokyčių privalumus: darbo krūvio sumažėjimą, tolygiai paskirstomą darbą, greičiau priimamus sprendimus, daugiau pareigūnų gatvėse, kaimo vietovėse, prie mokyklų. Tiksliau tariant, policijos pareigūnai dabar arčiau žmonių“, – teigiama policijos pranešime.

Pagal naująjį darbo modelį nuo spalio 24 dienos pradės dirbti Druskininkų ir Varėnos rajono policijos komisariatų policijos pareigūnai, o iki metų pabaigos prisijungs Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Lazdijų rajono policijos komisariatas.

Penki šalies policijos komisariatai – Raseinių, Vilkaviškio, Trakų, Naujosios Vilnios ir Panemunės Kaune jau dirba pagal naują darbo organizavimo modelį.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sako, kad po policijos reformos šalies miestuose ir miesteliuose patruliuos dvigubai daugiau pareigūnų – vietoj 1,5 tūkst. gatvėse bus ne mažiau 3 tūkst. policininkų.

Policijos vadovas sako, kad policijos pokyčių esmė – greičiau reaguoti į pranešimus apie nusikaltimus.

„Perkėlus darbo vietas iš kabinetų į gatves, reikės mažiau pastatų, tad lėšas, išleidžiamas jiems išlaikyti, bus galima skirti policininkams aprūpinti moderniomis darbo priemonėmis“, – sako L.Pernavas.

Vilnius, spalio 18 d. (BNS).

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode