Parama dėkojame




Sprogimas

Medžioklės finalas – areštinė

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) pareigūnai Kelmės rajone praėjusią savaitę sulaikė neblaivų medžiotoją, kuris į medžioklę išsiruošė be leidimo ginklui ir nebuvo įrašytas į medžioklės lapą. Jam gresia didžiulė bauda ir net laisvės atėmimas.

Šį pažeidėją reido metu aplinkosaugininkai sulaikė Pašilės medžiotojų būrelio medžioklės plote. Jie pirmiausia rado visureigį ir įtarę, kad šiuo automobiliu galėjo atvykti brakonieriai, surengė pasalą. Kai iš miško išėjo du ginkluoti vyrai, pareigūnai patikrino jų dokumentus. Paaiškėjo, kad vyrai medžioja. Vienas turėjo visus reikiamus dokumentus, o antrasis – tik medžiotojo bilietą.

Pasirodo, šis medžiokliniu šautuvu ginkluotas 54 metų Kelmės r. Pašilės kaimo gyventojas leidimą ginklui prarado, kai jį girtą prie vairo buvo sulaikę policijos pareigūnai. Aplinkosaugininkai neabejojo, kad vyriškis neblaivus ir šį sykį. Nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai, tačiau pasitikrinti blaivumą pažeidėjas atsisakė.

Iš jo paimtas medžioklinis šautuvas ir trys šoviniai. Pažeidėjas mėgino aiškinti, kad ginklą jam paskolinęs pažįstamas medžiotojas. Už tai, kad medžiojo neturėdamas leidimo ginklui, jam gresia iki 1737 eurų bauda, teisės medžioti atėmimas ir ginklo konfiskavimas.


Dėl neteisėto disponavimo ginklu ir šaudmenimis Kelmės r. policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pažeidėjas buvo uždarytas į areštinę.


Šiaulių RAAD'o nuotr.

Aplinkos ministerijos informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode