Sprogimas

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai vadovaus R.Sartatavičius

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos (LGSPA) direktoriumi paskirtas Ričardas Sartatavičius.

R.Sartatavičius iki šiol ėjo viešosios įstaigos „Atviros visuomenės forumas“, leidžiančios žurnalus „IQ“ ir„IQ Life“, generalinio direktoriaus pareigas, o prieš tai dirbo aukštųjų technologijų įmonių grupės „BOD Group“ direktoriumi.  

Iki šiol LGSPA direktoriaus pareigas ėjęs atsargos karininkas Gintaris Šatkus iš vadovo pareigų pasitraukė pasibaigus kadencijai. G.Šatkus nuo šiol eina LGSPA patarėjo pareigas, trečiadienį pranešė asociacija.

LGSPA direktorius R.Sartatavičius bus atsakingas už vykdomojo darbo organizavimą.

Pasak R.Sartatavičiaus, lietuvių gamintojų produkcija gali būti naudinga Lietuvos kariuomenei ir kitoms struktūroms, todėl jis tikisi, kad ateityje didės sinergija tarp Lietuvos gynybos pramonės įmonių bei valstybės institucijų.

Asociacijos prezidento pareigas eina Arūnas Šikšta.

„Asociacijos prezidentas yra strateginis vadovas, kuris numato bendras kryptis, atstovauja asociacijai tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, o direktorius yra labiau tas žmogus, kuris vykdo ir atlieka konkretų darbą“, – BNS sakė R.Sartatavičius.

LGSPA vienija apie 50 narių – į asociaciją susibūrusios Lietuvos ir užsienio bendrovės dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia oro, vandens ir sausumos karinio transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo bei rizikos valdymo srityse.  

Atgarsio pernai sulaukė tuomečio Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktoriaus, buvusio Lietuvos kariuomenės vado Valdo Tutkaus pasitraukimas iš pareigų, susijęs su vokiškų šarvuočių „Boxer“ įsigijimu.


Vilnius, lapkričio 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode