Parama dėkojame




„Darbiečiai“ nesvarsto galimybės jungtis su socialdemokratais, sako V.Gapšys

Darbo partija nesvarsto galimybės jungtis nei su socialdemokratais, nei su kitomis partijomis, sako laikinasis partijos vadovas Vytautas Gapšys.

„Darbo partija ne tik niekada nesvarstė apie jungimąsi su socialdemokratais, dar daugiau – pirmininkų taryboje rekomendavome Darbo partijos nariams Valentinui Bukauskui bei Petrui Čimbarui, išrinktiems į Seimą ir prisijungusiems prie socialdemokratų partijos frakcijos, iš jos kuo skubiau pasitraukti. Jeigu jie to nepadarys, šį klausimą spręsti perduosime partijos tarybai“, – DP išplatintame pareiškime cituojamas V.Gapšys.

Darbo partija pareiškimą paskelbė reaguodama į bendrapartiečio Vydo Gedvilo pasvarstymus žiniasklaidai dėl kairiųjų politinių jėgų telkimo bei galimybės jungtis su Socialdemokratų partija. Darbo partijos pranešime teigiama, kad dienraščio „Lietuvos rytas“ straipsnyje pateikta V.Gedvilo pozicija yra „vieno asmens mintys ir nuomonė, nuo kurių Darbo partija visiškai atsiriboja“.

„Šiuo metu intensyviai ruošiamės partijos suvažiavimui, vyksiančiam gruodžio 11dieną Kėdainiuose, kurio metu rinksime naują pirmininką ir pradėsime naują partijos gyvavimo etapą. Mes tikime, kad naujas pirmininkas stiprins, vienys partiją ir sėkmingai ves ją į priekį“, – teigia V.Gapšys. Pasak pranešimo, iš visų iškeltų kandidatų į partijos vadovus pirmininkų taryba paramą pareiškė dviem – Rolandui Janickui ir Artūrui Paulauskui.

Buvęs Seimo vicepirmininkas, į šios kadencijos Seimą neišrinktas „darbietis“ V.Gedvilas dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė, kad rinkimus pralaimėjusios Darbo partijos išlikimas įmanomas tik susijungus su Socialdemokratų partija.

Du vienmandatėse apygardose išrinkti „darbiečiai“ V.Bukauskas ir P.Čimbaras šiuo metu yra prisijungę prie valdančiosios socialdemokratų frakcijos Seime. V.Bukauskas sako apie pirmininkų tarybos siūlymą jiems palikti socialdemokratų frakciją nė nežinojęs, bet pabrėžia – ši taryba nėra oficiali partijos valdanti institucija, tad ir į jos rekomendacijas atsižvelgti neketina.

„Niekas man nieko nepasiūlė, nepasakė, jokio struktūrinio organo, ar prezidiumo ar tarybos, nebuvo net susirinkimo. Pirmininkų taryba – ne valdymo organas. Aš pats turėjau dalyvauti, bet nebuvau, o su pačiu V.Gapšiu kalbėjau pirmadienį ar antradienį, ir net užuominų nebuvo tokių“, – BNS sakė V.Bukauskas.

Jis tvirtino, kad renkantis frakciją lemiamą žodį tarė partijos skyrius, o būnant Socialdemokratų frakcijoje yra daugiau galimybių įgyvendinti programinius tikslus.

„Pasirinkimas, kuriai frakcijai priklausyti, visų pirma buvo aptariamas su savo bendruomene, Telšių skyriuje. Mandatas yra vienmandatėje, ir čia turime žiūrėti, kad būtų nauda didesnė bendruomenėms, o ne kažkam kitam. Ketverius metus (su socialdemokratais) dirbome koalicijoje, komandoje, yra daug pradėtų darbų, ir programos galima realizuoti daugiau nei būnant kažkur kitur“, – sakė V.Bukauskas.

Vilnius, lapkričio 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode