Sprogimas

Avalynės tendencijos 2020 metais

2020 metų avalynės tendencijos drąsiai atsigręžia į kūrybišką ir laisvą žmogų, kuris nebijo griežto klasikinio ir šiek tiek atsainaus laisvalaikio derinimo varianto. Ryškus vasaros sezonas jau liko praeityje, todėl šaltesniu metų sezonu įprasta dairytis solidesnių ir sodresnių avalynės spalvų bei formų. Kaip parodo internetinės paieškos apie batų naujoves rezultatai, šiuolaikiniai avalynės kūrėjai bei gamintojai puikiai suderina, rodos, visai tarpusavyje netinkančius variantus, vienoje avalynės poroje. Puikus to pavyzdys Dr. Martens batai. Elegancija, patogumas ir individualus – savybės, kurias nesunkiai atrasite išsirinkę vos vieną jums į akį kritusią batų porą.

 

Kalbant apie avalynės madą, lietuviams vis dar būdingas kuklumas ir tamsių spalvų pasirinkimas. Šiais metais stilistai teigia: visai be reikalo taip galvojame. Jie siūlo nebijoti eksperimentuoti ir su ryškesnėmis spalvomis. Tame ir slepiasi visas avalynės žavesys. Ypač jeigu neturite galimybės atnaujinti visą šaltojo sezono garderobą nuo galvos iki kojų. Tinkamai pasirinkta žaisminga avalynė gali neįtikėtinai nuostabiai pagyvinti jau turimą pastelinių spalvų drabužių ansamblį. Taigi, vos pakeitę avalynę, galite atrodyti visiškai naujai ir itin madingai. Beje, ne tik klasikinė juoda, mėlyna ar sodriai tamsiai raudona spalva atrodys solidžiai ir prabangiai, bet ir šiais metais madinga geltona, balta ar ryškiai žalia batų spalva atrodys subtiliai ir ne mažiau solidžiai.

Darbo aplinkai, svarbiems susitikimams bei renginiams dažniausiai pasirenkama klasikinė avalynė. Ne išimtis ir šie metai. Juodų moteriškų batelių ar rudų ir jau minėtos juodos spalvos vyriškos avalynės batų porą visuomet dera turėti savo avalynės spintoje. Tačiau, renkantis laisvalaikio avalynę, stilistai pataria tapti šiek tiek atsainesniais bei žaismingesniais ir nebijoti derinti tai, kas iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti visiškai netinkama.

Taigi, kaip pasirinkti laisvalaikio avalynę 2020 metais? Pasikartosime: niekada nereikėtų bijoti spalvų. Nesuklysime pasakę, jog didelė dalis vyriškosios lyties atstovų, neretai renkasi dėvėti tik juodą, pilką ar baltą spalvas, tačiau tai tikrai nepaverčia jų stilingesniais, ypatingai, jeigu tokie deriniai dėvimi visą laiką. Spalvų gausa išties padeda paversti aprangą daug patrauklesne akiai, todėl, jeigu nenorite pirkti itin ryškių marškinių, galite iš minios išsiskirti savo batais. Pavyzdžiui, avalynė gali būti balta su šiek tiek raudonų detalių arba juoda, tačiau turinti ryškiai raudonus, žalius ar violetinius raištelius.

Renkantis batus itin svarbu atkreipti dėmesį į jų kokybę bei medžiagas, iš kurių šie pagaminti. Geriausiai būtų pasirinkti odinę avalynę, kadangi ši yra ne tik patvari ir laidi orui, tačiau patogi, tad ne tik gerai atrodysite, tačiau ir jausitės komfortiškai.

Be jokios abejonės, patys populiariausi rudens sezono batai – aulinukai. Žiemą juos dažniausiai keičia ilgaauliai. Šios tendencijos gal mažiau ryškios vyriškų batų pasaulyje, bet moteriški ir vaikiški batai metai iš metų keičiasi daugiau mažiau vienodai: rudenį aulinukai, žiemą – ilgauliai. Tuomet, norint atrodyti madingai ir stilingai, tereikia žaisti spalvomis, formomis ir įvairiausių aksesuarų derinimais. Kalbant apie pastaruosius, reikia paminėti grandinėles. 2020 metais šis batų aksesuaras žada būti itin madingas. Taigi, įvairiausių ilgių ir formų grandinėlėmis puošiami ne tik vasariniai bateliai, bet ir rudeninė bei žieminė avalynė. Ryškiaspalviai aulinukai su sagtelėmis, kniedėmis ar grandinėlėmis, patikėkite, visuomet jus išskirs iš minios ir atkreips tiek draugų, tiek bendradarbių , tiek atsitiktinių praeivių dėmesį.

Kokias gi avalynės spalvas žada 2020 metai? Ogi:

  • Raudona/bordo spalva. Raudonos spalvos atspalviai šį rudenį ir žiemą žada stipriai dominuoti avalynės madoje. Teliek pridurti, jog sodri bordo spalva šaltuoju metų sezonu bus itin madinga ir dominuojanti.
  • Mėlyna. Šiemet savo šlovės dienomis gali mėgautis visi įmanomi mėlynos spalvos atspalviai. Jeigu vasaros metu ryškiai dominavo šviesiai mėlynos spalvos batai bei basutės, tai rudenį ir žiemą daugiau išvysime žmonių, dėvinčių sodriai mėlynus aulinukus.
  • Pilka/sidabrinė. Įvairiausių pilkų atspalvių deriniai leidžia sukurti solidžius ir tuo pačiu žaismingus ir akį traukiančius batus. Belieka tik pridurti, jog 2020 rudenį ir žiemą karaliaus blizgi sidabrinė spalva.
  • Geltona/oranžinė. Pagaliau ir žvarbią rudens dieną bus galima pasimėgauti citrusinių spalvų avalyne. Gaivūs geltoni ir oranžiniai tonai gali būti derinami tiek su džinsiniu audiniu, tiek su oda, tiek su solidžia paltams skirta medžiaga.
  • Galiausiai – juoda/balta. Tai amžinoji klasika, kuri bet kuriuo metų laiku bus madinga ir aktuali. 2020 metų ruduo skatina nebijoti derinti juodą ir baltą spalvas. Tokia avalynė visuomet atrodys prabangiai ir stilingai.

20-162

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode