Sprogimas

Išankstinis balsavimas – aktyvumas mažesnis

      Šį sekmadienį vyks rinkimų į Seimą antrasis turas, tačiau, kaip ir per pirmąjį turą, trečiadienį ir ketvirtadienį visoje šalyje vyko išankstinis balsavimas. Mažeikiuose taip pat balsuota iš anksto.     

 

Balsavo mažiau rinkėjų

      Kaip informavo Mažeikių rinkimų apygardos Nr. 38 pirmininkas Eugenijus Kupliauskas, mažeikiškiai šį kartą buvo pasyvesni. „Pirmąją dieną balsavo 301 gyventojas, tai 43 balsuotojais daugiau nei pirmajame ture, tačiau vakar iki 14 val. balsavo166 rinkėjai, tai visu šimtu mažiau nei pirmojo turo antrąją išankstinio balsavimo dieną. Tai rodo kur kas mažesnį gyventojų susidomėjimą rinkimais, – sakė pirmininkas. – Taip pat pastebėjome, jog ir šį kartą Mažeikių apygardoje daug balsavo žmonių iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Kretingos, Kelmės, Kuršėnų, daugiausia tie patys, kurie anksčiau balsavo ir pirmajame ture.“

      Pasak Akmenės-Mažeikių apygardos pirmininko pavaduotojos Jovitos Baltinienės, šį kartą balsuojančių buvo dar mažiau nei pirmajame ture. Daugiausia atvyko rinkėjų iš aplinkinių kaimų: Bugenių, Tirkšlių, Sedos, Voverių, Viekšnių, buvo ir iš Sedos bei kitur.

Vyko sklandžiai

      E. Kupliausko teigimu, dėl rinkimų organizavimo jokių priekaištų nesulaukta, tik retkarčiais pavesdavo technika, tačiau, nesklandumai buvo greit pašalinami ir didelių problemų nekilo.

      Pirmininkas juokavo, jog žmonių kartais išvis nebūdavo, o kartais užplūsdavo būriais: „Atrodydavo, lyg autobusais atvažiuotų.“

      Pasak E. Kupliausko, namuose rinkėjai galės iš anksto balsuoti penktadienį ir šeštadienį. Pas juos pagal sudarytą grafiką važiuos apylinkių rinkimų komisijų atstovai.

„Būdo žemaičių“ informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode