Parama dėkojame




Sprogimas

Gidas – populiarėjanti profesija

 

Spalio 18 dieną 15 būsimųjų gidų pradėjo savo kelionę Klaipėdos miesto istorijos pažinimo link.

Jau daugiau kaip dešimtmetį VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centras organizuoja 6 mėnesius trunkančius gidų kursus, kurių metu būsimieji gidai supažindinami su Klaipėdos miesto bei regiono istorija, architektūra, kultūros paveldu. Įvairių sričių profesionalai – istorikai, muziejininkai, filologai, gamtininkai pristato ne tik teorinius, bet ir praktinius gido darbo aspektus. Paskaitų metu būsimieji gidai mokosi laiko planavimo, ekskursijų vedimo ir rengimo subtilybių, nagrinėja galimas konfliktines situacijas bei ieško sprendimo būdų.

VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro organizuojamus gidų kursus jau yra baigę 184 asmenys, Didžioji dauguma – moterys, dirbančios švietimo srityje. Džiugina, jog gido kvalifikaciją turintys gidai Klaipėdos mieste bei regione ekskursijas gali vesti įvairiomis kalbomis – lietuvių, rusų, anglų, vokiečių, lenkų, ispanų, italų, latvių, prancūzų ir t. t.

Suteiktos žinios ir praktikos įgūdžiai padeda gidams kuriant ir savo individualius maršrutus- šiais metais parengti nauji turistiniai maršrutai „Prūsijos karalių keliais“ bei žydų istorijos vingiai Klaipėdos mieste.

VšĮ Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode