Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivyskupas Ševčiukas: Kalėdos tai Dievo gimimas manyje

„Nuo mūsų priklauso ar įsileisime Jėzų pas save, ar užtrenksime jam duris. Jei priimame Dievą, viskas atsinaujina ir atgyja, Dievas mums atveria savo širdį, apdovanoja mus viltimi ir suteikia gyvenimo prasmę. Ten, kur Dievas atmetamas, viskas apmiršta, genda ir pūva, o žmogus praranda gyvenimo prasmės pojūtį“. Taip rašo Ukrainos graikų apeigų katalikų Bažnyčios vadovas, Kijevo ir Haličo Didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčiukas Kalėdų proga paskelbtoje žinioje. Ukrainiečiai unitai, panašiai kaip ir daug kitų rytų apeigų Bažnyčių, laikosi nereformuoto Julijaus kalendoriaus, tad Kalėdas jie švęs šeštadienį, sausio 7 d.

„Kalėdos tai Dievo gimimas manyje, - rašo arkivyskupas, - tai Dievo Sūnaus įjungimas į mano gyvenimo istoriją, į mano gyvenimą, kad ir koks nenusisekęs ir komplikuotas jis man pačiam atrodytų“.

Ukrainiečių rytų apeigų katalikų vadovas ragina savo Bažnyčios narius vengti nuodėmės asmeniniame gyvenime ir stengtis daryti gera. „Siekime, kad Dievas visada būtų mūsų mintyse ir sprendimuose. Ypač kai slegia gyvenimo sunkumai, visada atsiminkime, kad Dievas mus myli besaike meile, kad jo meilė didesnė už mūsų suklupimus ir nesėkmes, kad ji galingesnė už mūsų nusikaltimus ir nuodėmes“. Arkivyskupas Ševčiukas taip pat prašo visada atsiminti, kad „Dievas yra su mumis ir tarp visų mus slegiančių socialinių, ekonominių ir politinių sunkumų, kai vyksta karas ir liejamas kraujas. Dievas įsikūnija ir mūsų dabartiniame laike, šiandien kai mums lemta gyventi ir mirti, atgimti ir kurti naują gyvenimą, ginti tėvynę nuo priešo, gydyti praeities ir dabarties žaizdas“. (Vatikano radijas)

Arkivysk. Sviatoslavas Ševčiukas - RV

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode