Sprogimas

Venecijos arkivyskupas: „Diakonas tai ne „super-pasaulietis“ ar „beveik-kunigas“

„Diakonas nėra „super-pasaulietis“, ar „beveik kunigas“. Priešingai, diakonas yra diakonas, tai yra tas, kuris Bažnyčioje primena tarnystę kaip institucijai priklausančią tikrovę ir kuris taip pat ir asketiniu-dvasiniu būdu išreiškia tą bažnytinę tikrovę, - Sarmelos mieste šeštadienio rytą aukotų Mišių homilijoje sakė Venecijos arkivyskupas Francesco Moraglia.

Mišios aukotos Italijos šiaurės regiono Triveneto nuolatinių diakonų susitikimo proga. „Diakonas paskirtas ne dėl jo paties noro ar juo labiau ne dėl to, kad žmogus nori išsiskirti bendruomenėje, bet vardan Bažnyčios gėrio“, - pastebėjo Moraglia, primindamas, kad diakonatas praturtina Bažnyčią savo tarnyste, suprantama kaip patarnavimas. Kreipdamasis į nuolatinius diakonus, arkivyskupas sakė: „Esate pakviesti išreikšti savo tapatybę, tokią svarbią Bažnyčiai, Dievo Tautai, Kristaus kūnui, Jo sakramentui. O jūsų žmonos pašauktos vykdyti uždavinį – kaip pažymima įšventinimo apeigose – palydėti, ir kai kuriais momentais – papildyti jūsų tarnystę“.

Arkivyskupas Moraglia pabrėžė, kad diakonas įsipareigoja įgyvendinti ir socialinį teisingumą, tačiau visų pirma darbuojasi kitame lygmenyje, įgyvendinamas karitatyvinę meilę, kuri, nors ir nepamiršta socio-politinės aplinkos, tačiau ją pralenkia tarnavimo veikla, siekiančia atnaujinti širdį.  Apibendrindamas Venecijos arkivyskupas pakvietė diakonus liudyti džiaugsmingą tikėjimą kartu su tais, kuriems jie tarnauja. (Vatikano radijas)

Nuotraukoje – Diakonas - AP

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode