Sprogimas

Persirgusius žmones nuo koronaviruso SAM svarsto skiepyti bet kurios vakcinos viena doze

persirgPersirgusius žmones nuo koronaviruso Sveikatos apsaugos ministerija svarsto skiepyti bet kurios vakcinos viena doze, o ne tik „Moderna“ ar „Pfizer“, kaip yra šiuo metu.

Antradienį registruotas tą numatantis ministro įsakymo projektas.

„COVID-19 vakcina nepaskiepyti asmenys, kuriems per pastarąsias 180 dienų iki skiepijimo, vadovaujantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatu, buvo nustatyta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), skiepijami ne anksčiau kaip po 150 dienų nuo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) diagnozės patvirtinimo viena bet kurios COVID-19 vakcinos doze“, – nurodoma dokumente.

Šiuo metu persirgusieji skiepijami viena „Moderna“ arba „Pfizer“ vakcinos doze.

Jie taip pat gali gauti dvi „AstraZeneca“ vakcinos dozes arba vieną „Johnson & Johnson“ dozę, kuria ir įprastai skiepijama viena doze.

Tokių žmonių vakcinavimas galimas ne anksčiau kaip po 150 dienų nuo ligos patvirtinimo.

Pakeitus tvarką, kaip ir dabar, išimtys būtų taikomos ir dvi dozės persirgusiems suleidžiamos, kai praėjus mažiausiai trims savaitėms po persirgimo atliktas antikūnų testas yra neigiamas, arba yra priimtas gydytojo sprendimas dėl žmonių, kuriems taikomas sisteminis imunosupresinis gydymas ar yra nustatytas imunodeficitinis sutrikimas. 

SAM nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode